¿Estafa piramidal con los bonos patrióticos catalanes?

jaimegvr

Será en Octubre
Desde
13 Ene 2008
Mensajes
27.936
Reputación
66.801
Lugar
WA, Perth
Y si el 100% de los tenedores de esos bonos no quiere renovarlos y exigen el pago del principal más los intereses, y nadie suscribe la nueva emisión de bonos??

Cataluña se declararía en bancarrota?
 

JMK

Heminensia Foril
Desde
29 Ago 2008
Mensajes
63.720
Reputación
104.915
Y si el 100% de los tenedores de esos bonos no quiere renovarlos y exigen el pago del principal más los intereses, y nadie suscribe la nueva emisión de bonos??

Cataluña se declararía en bancarrota?
No, por qué iban a hacerlo????

Igual que le deben dinero a empresas que hacen trabajos y no les pagan pues... tendrían a los tenedores de bonos.

Eso sí, la jugada sólo les iba a funcionar una vez. :D:D:D:D
 

el segador

Madmaxista
Desde
3 Jun 2008
Mensajes
19.949
Reputación
45.648
¿pero hijos mios, que creeis que se hace con toda la deuda estatal/autonomico/aytos que se emite, con la cual se paga el principal e intereses de emisiones anteriores, y se pide más para seguir trampeando el chiringuito?
 

JMK

Heminensia Foril
Desde
29 Ago 2008
Mensajes
63.720
Reputación
104.915
Explícate entonces.
El hamijo lo dice con ironía.

Estamos hartos de ver como siempre se utiliza la excusa esa de "España nos roba", cuando la realidad es que los que les han robado a manta han sido los del "triparti"...
 
Desde
17 May 2008
Mensajes
1.799
Reputación
739
Si España no les robara .... cuanto era? 20.000.000.000? o algo asi, tendrian una sanitat de colló de mico, una educaÇio como en cambrigde ese y atarien els gosos en butifarres o algo.

No existe peor ciego que el que no quiere ver.
En 2010 fueron entorno 24.000 millones, es la misma situación con los fondos estructurales europeos, y todo se termina.


Sí, pero si el mercado español se les cierra en banda, ¿a quien venderían sus productos? Porque la industria que se instaló en Cataluña se instaló no porque los catalanes fueran más laboriosos sino por prebendas políticas. :no:

Por no decir que fue Pujol el que no se atrevió con un sistema impositivo como el de los fueros vasco y navarro, porque lo habría conseguido en su época.

A lo mejor cerrando las "embajadas" y cosas similares tenían dinero para mantener los hospitales. :XX:


Les exportacions del regne d'espanya de gener a juny de 2011 pugen a 106.363 milions dels que 27.140 milions corresponen a Catalunya, el 25,5%


Ha estat el bàlsam que ha evitat que l'economia espanyo-la s'enfonsés del tot aquests darrers 18 mesos. El camí al qual han re-corregut milers de pimes per evitar l'aturada en el consum privat i les retallades en la inversió pública. Ha estat tan important que la percepció de la crisi era diferent en funció de si es preguntava als que venen els seus productes al mercat interior o als que s'han orientat cap a l'exterior. Però...



El però és l'aturada en què sembla que han entrat les dues grans economies europees, Ale-manya i França (segon i primer comprador de les exportacions espanyoles) en el segon trimestre de l'any. I aquesta nova conjuntura pot reduir sensible-ment les vendes a l'exterior en la recta final de l'any. El país germànic només va experimentar un creixement del 0,1% en aquell període, tot i que el seu ministre de Finances, Wolfgang Schuble, s'ha afanyat a explicar aquesta mateixa setmana que confia que l'economia del país creixi un 3% el 2011. França camina pel mateix camí: entre l'abril i el juny l'economia francesa es va estancar.



Fins al primer semestre de l'any, les exportacions espanyo-les van arribar als 106.363 milions d'euros, xifra que representa un 18,5% més que en el mateix període de l'exercici passat. La Unió Europea va copar el 66,5% d'aquestes exportacions. Les vendes a França (destinació principal de les exportacions espanyoles, amb una quota del 18,1%) van augmentar un 11,3%, mentre que les vendes a Alemanya (10,4% del total) van mostrar un avenç del 14,7% en els primers sis mesos de Pany. El dubte que ara tenen les em-preses és si aquests països continuaran tirant o frenaran. Per Joaquín Maudos, catedràtic de la Universitat de València "amb les taxes negatives en consum i inversió, l'únic que mantenia el tipus a Espanya eren les exportacions". A parer seu, "si les economies francesa i alemanya s'alenteixen, evidentment que afectarà Espanya". Aquesta opinió és to-talment compartida per José Ramón Pin de l'Iese. "S'espera que en el segon semestre de l'any els nostres clients, França i Ale-manya, creixin menys, de manera que les nostres exportacions es veuran perjudicades". D'altra banda, Luis Caramés, de la Universitat de Santiago, sentencia que "el comportament econòmic del cor d'Europa és una notícia ben pèssima per a Espanya, era la nostra locomotora".





José García-Solanes, catedràtic d'Anàlisi Econòmica de la Universitat de Múrcia, es mostra una mica més optimista. Tot i que és conscient que "es notarà una mica", subratlla que es com-pensarà amb "la imaginació de les empreses". I afegeix: "Les companyies són molt dinàmiques, proven de millorar els seus productes cada dia per ser més competitives i tenen enginy a l'hora de crear marca". El vicepresident executiu de l'Institut Espanyol de Comerç Exterior (Icex), Fernando Salazar, comenta que "Espanya ha sortit de totes les crisis gràcies a les exportacions, que empenyen cap a la recuperació". Salazar posa èmfasi que "caldrà estar atents al que passi, ja que és un motiu de preocupació que algunes economies veïnes es desaccelerin". Però en termes generals, a parer seu, "les perspectives continuen sent bones". Posa com a exemple que, segons l'Enquesta de Con-juntura de les Exportacions del Ministeri d'Indústria, durant els propers mesos, un 28,4% de les empreses consideren que augmentaran les comandes; mentre que un 46,2% les mantindran.



Una altra dada que cal considerar, segons Salazar, és que l'economia espanyola es recupera per les exportacions "sense devaluació de la moneda (tal com es va fer en crisis anteriors) i amb un tipus de canvi de l'euro fort". A més a més, apunta que en les estadístiques no-més surten les vendes de productes, però "cal tenir en compte que Espanya exporta serveis, les transaccions dels quals no apareixen a la balança comercial". I recorda que grans empreses com Santander, BBVA, Telefónica o Repsol ja tenen una bona part del negoci fora d'Espanya. Maudos considera que Espa-nya no pot fer res davant la recessió de països veïns "perquè són factors exògens. Per això, urgeix que "el Govern resolgui els problemes estructurals de l'eco-nomia espanyola". Entre aquests problemes, esmenta la recapitalització del sistema bancari espanyol, perque com que les entitats financeres no tenen resolta la re-estructuració, continuen sense donar crèdits.





Maudos afegeix que el Govern ha de mesurar molt bé la disciplina imposada per Brussel.les. A parer seu, "ara mateix no hi pot haver retallades en educació, R+D i infraestructures". Una de les idees que Maudos llança per-què les exportacions es mantinguin a l'alça és que es miri més a les zones que continuen creixent, com és el cas d'Àsia, "que tira el comerç mundial". García-Solanes també es mostra a favor d'aquesta proposta. Defensa que "cal obrir més mer-cats en països emergents, com la Xina, l'índia, Oceania i l'Àfrica, on les economies continuen creixent". Respecte als productes que es podrien veure més afectats, segons José Ramón Pin, des-taquen "els productes intermedis, com ara ceràmiques o maquínària industrial". Els de luxe, però, "amb prou feines experimentaran variació, tot i que tenen poc pes", sentencia.
 
Última edición:

burbunova

Madmaxista
Desde
10 Abr 2007
Mensajes
2.232
Reputación
2.865
Lugar
Gallaecia
se espera a Jordi Segurola...

Jordi Segurola echando la culpa a Madrit en 3, 2, 1...
 

JMK

Heminensia Foril
Desde
29 Ago 2008
Mensajes
63.720
Reputación
104.915
¿pero hijos mios, que creeis que se hace con toda la deuda estatal/autonomico/aytos que se emite, con la cual se paga el principal e intereses de emisiones anteriores, y se pide más para seguir trampeando el chiringuito?
Se hace lo mismo, pero no con los mismos...

Fondos, BCE, bancos... no es lo mismo que el particular que compra un bono "patriótico".

Ese lo mismo piensa que la cosa está jodida y que quiere su pastuki, ya sabes aquello de la confianza y el banco que se va al traste de la peli cuando corre la noticia de que tiene problemas.
 

4motion

Será en Octubre
Desde
28 Dic 2007
Mensajes
71.486
Reputación
196.112
Y el silencio complice de los MASS hezs ¿que os parece?
 

RANGER

Madmaxista
Desde
7 Jun 2006
Mensajes
5.123
Reputación
1.875
Lugar
Polonia (la del Mediterráneo)
La "peseta" era la octava parte de un peso, según escuché, y si es catalana.
Concretamente viene de "peceta" (piececita), no recuerdo la equivalencia pero diría que no era esa, y aunque ya se utilizaba anteriormente en "piezas" de monedas de plata (varios siglos antes), la primera peseta se acuñó en Barcelona durante la ocupación Napoleonica (es nuestro sino, siempre estamos ocupados)


Venga, ya pueden proseguir soltando bilis, tópicos, falsedades y demás.
 

Pepillo

Madmaxista
Desde
5 Mar 2008
Mensajes
1.734
Reputación
3.991
CiU, que se las promete bastante felices para estas elecciones del 20N, me da la sensación de que se va a llevar un pequeño chasco a la hora de contar los votos.... me da que la mayoría de catalanes empiezan a estar hartos de que les tapen la visión de la ruina perversos en la que les han sumido sus diferentes gobiernos con la muleta de la eterna reivindicación nacionalista, el agravio permanente contra el "Estado Español", y el discursito victimista habitual.