Burbuja.info - Foro de economía > > > Rendirse a la evidencia
Respuesta
 
Herramientas Desplegado
  #21  
Antiguo 12-jun-2006, 10:16
RANGER RANGER está desconectado
Ilustrísimo y grandísimo miembro de la élite burbujista
 
Fecha de Ingreso: 07-junio-2006
Ubicación: Polonia (la del Mediterráneo)
Mensajes: 5.157
Gracias: 2.343
1.929 Agradecimientos de 771 mensajes
Artículo del diari Avui (en catalán, aunque creo que se entiende bastante bien.)

Destacaría que un tercio de las hipotecas se contratan a más de treinta años, y en el caso de los jóvenes el 70% de las hipotecas se hacen con un plazo entre 35 y 40 años. Y sobre todo que el 99,4 % son a tipo variable (os recomiendo que miréis el siguiente hilo si no lo habéis hecho ya: http://www.burbuja.info/inmobiliaria...ad.php?t=17282.)"Un terç de les hipoteques ja es contracten a més de 30 anys
joves i immigrants Els elevats preus de l'habitatge i la recerca de quotes lleugeres porten a demanar crèdits a llarg termini productes a mida Altres serveis fan més còmodes els primers anys del préstec
B. Badrinas
El continu encariment del preu de l'habitatge està provocant un augment de les necessitats de finançament, i les hipoteques a llarg termini, que van començar a aparèixer fa quatre anys, tenen un pes cada cop més gran en les carteres de les entitats financeres. Més d'un terç dels crèdits hipotecaris que se signen actualment a Catalunya són per un període inicial de més de 30 anys i per un màxim de 40 anys, segons han explicat els bancs i caixes consultats per l'AVUI. La recerca de quotes més lleugeres porta els compradors a demanar hipoteques a llarg termini, fet que per altra banda els permet tenir accés a més diners i fer front als elevats preus dels pisos.

El 34% de les hipoteques que s'han contractat a Banc Sabadell en els cinc primers mesos de l'any són a més de trenta anys. Aquests préstecs, a més, són d'una quantitat superior a la mitjana que ha atorgat el banc, ja que representen el 41,2% del total del volum contractat. La hipoteca a més llarg termini que comercialitza el primer banc català arriba fins als 35 anys.

Caixa Catalunya va començar a comercialitzar hipoteques a 40 anys a finals de l'any passat, i en el període gener-maig van representar el 7,1% del total de préstecs per l'habitatge que va concedir l'entitat. El producte està expressament ideat per a joves, ja que per contractar-lo s'han de tenir menys de 32 anys. A més ofereix diferents opcions per fer més passadors els primers anys del crèdit, com un període de carència de capital de fins als cinc anys -només es paguen interessos- o un sistema de quotes que van incrementant-se anualment segons les possibilitats dels titulars de la hipoteca, entre altres serveis. L'accés a aquests avantatges, que ofereixen de forma més o menys similar bona part de les entitats, dóna peu a molts compradors a estirar al màxim la seva capacitat d'endeutament. El 30% de les hipoteques concedides per Caixa Catalunya des del gener estan contractades per un període inicial de més de trenta anys.


Joves de 35 anys

"El 70% de les hipoteques que concedim a joves les fem entre 35 i 40 anys", explica Antònia Jiménez, directora de Productes i Serveis de Caixa Sabadell. L'entitat d'estalvi assegura que els principals col·lectius que actualment estan demanant hipoteques són els joves -un segment que la caixa situa fins als 35 anys- i els immigrants. "El client aprofita per estirar al màxim el termini per tenir unes quotes més còmodes", diu Jiménez.

Caixa Terrassa va ser una de les primeres entitats financeres catalanes que va comercialitzar hipoteques a llarg termini i des de fa més de quatre anys ofereix préstecs per adquirir habitatges a 40 anys. Aquesta experiència fa que els crèdits a llarg termini tinguin una forta presència en la seva cartera i més de la meitat dels contractes que ha firmat des del gener passat són a més de 30 anys. De fet, les hipoteques a 40 anys representen el 46% de les que ha atorgat des de principis d'any. Caixa Penedès va començar a comercialitzar hipoteques llargues fa tot just dos mesos, després de comprovar que el 70% dels préstecs se signaven a 30 anys. "La gent jove ens demanava hipoteques més llargues", apunten des de l'entitat financera.

Malgrat tot, bancs i caixes coincideixen a assenyalar que pràcticament tots els préstecs s'acaben cancel·lant abans del termini contractat inicialment. Segons dades de l'Associació Hipotecària Espanyola, que agrupa els bancs i caixes de l'Estat, el termini mitjà d'una hipoteca a finals de l'any passat era de 25 anys. El preu mitjà d'una hipoteca atorgada l'any passat a Espanya s'elevava a 124.589 euros i gairebé totes -el 99,4%- eren amb un interès variable."


Responder Citando
  #22  
Antiguo 13-jun-2006, 08:34
RANGER RANGER está desconectado
Ilustrísimo y grandísimo miembro de la élite burbujista
 
Fecha de Ingreso: 07-junio-2006
Ubicación: Polonia (la del Mediterráneo)
Mensajes: 5.157
Gracias: 2.343
1.929 Agradecimientos de 771 mensajes
En el Periódico hoy tres artículos. El tercero no tiene desperdicio:"¿Cómo quieren que me pase 30 años pagando una hipoteca?" Zhang Kewei. Por si alguien piensa que los chinos son tontos. A partir de ahora en lugar de decir "me engañaron como a un chino" se dirá "me vendieron un piso en España"

-LOS PROBLEMAS DE UN BIEN BÁSICO // LA SITUACIÓN ESPAÑOLA
El esfuerzo familiar para comprar un piso supone los ingresos de 6,4 años

• La capacidad financiera necesaria para adquirir una vivienda ha subido un 45% en cinco años
• La mitad de los créditos comprometen más del 40% de la renta disponible de los hogares

http://www.elperiodico.com/default.a..._PK=9&h=060613

-LOS PROBLEMAS DE UN BIEN BÁSICO // LA SITUACIÓN ESPAÑOLA >> COSTE DE LA DEUDA
Las hipotecas posteriores al 2003 pagan más que al ser contratadas

http://www.elperiodico.com/default.a..._PK=9&h=060613

LOS PROBLEMAS DE UN BIEN BÁSICO // LA EXPERIENCIA ORIENTAL >> REPORTAJE
China descubre la hipoteca

• El gigante asiático ve con sorpresa cómo se encarece la propiedad inmobiliaria en las zonas urbanas
• Crecimiento, especulación y hábitos sociales disparan los precios

http://www.elperiodico.com/default.a..._PK=9&h=060613


Responder Citando
  #23  
Antiguo 13-jun-2006, 09:12
No Registrado
Guest
 
Mensajes: n/a
Iniciado por Fin del petróleo barato
Al del Suzuki:

Siento darte malas noticias, pero el día en que no puedas llenar el depósito de tu flamante bestia también está cercano...

http://www..crisisenergética.org

Amiga/o Soy el del SUZUKI, ojala se cabe el petroleo, resulta que la empresa en la que trabajo se dedica a fabricar componentes para hacer Centrales nucleares...asi me podre comprar un HUMMER eolico....


Responder Citando
  #24  
Antiguo 14-jun-2006, 17:48
No Registrado
Guest
 
Mensajes: n/a
Se hipoteca por 78 kilos y no puede pagar 800 euros al mes. Seguro que esperaba que el interés bajase más y cambiarse la casa por otra de 100 kilos pagando 500 euros al mes.

Ojalá no pueda pagar por gilipollas


Responder Citando
Respuesta

Herramientas
Desplegado


Temas Similares
Tema Autor Foro Respuestas Último mensaje
Grecia pone en evidencia las debilidades del euro Fuego azul Burbuja Inmobiliaria 3 18-dic-2009 00:47
La AEB pone en evidencia a la banca Sleepwalk Burbuja Inmobiliaria 3 29-sep-2009 10:18
EL PESO DE LA EVIDENCIA por Marc Vidal Veve Burbuja Inmobiliaria 20 13-nov-2008 12:03
La gente es idiota, es para rendirse SUPREME Burbuja Inmobiliaria 35 07-may-2007 17:41
Ya empiezan a rendirse a la evidencia... No Registrado Burbuja Inmobiliaria 12 19-jun-2006 08:39


La franja horaria es GMT +1. Ahora son las 04:46.